Een jacuzzi in je tuin is heerlijk! Je kunt op elk gewenst moment op en top genieten van deze weldaad. Het warme water ontspant en is goed voor lichaam en geest. Maar helaas… er zit een keerzijde aan het hebben van een jacuzzi. Opeens valt je op dat het water niet meer helemaal helder is. Of er drijven overal viezigheden. Daar wordt jij natuurlijk niet ontspannen van. Gelukkig zijn er vier supergoede tips voor het schoonmaken van een jacuzzi.

1 Water verversen

Met stip op nummer één staat natuurlijk het verversen van het water. Het is verstandig om dit minimaal één keer in de drie tot vier maanden te doen. Veel mensen denken dat het water verversen te maken heeft met hoe vaak je de jacuzzi gebruikt. Maar dat is dus niet zo. Water dat al een langere tijd in de jacuzzi zit, kan muf worden. Bovendien zitten er op den duur allemaal dode bacteriën in en uitgewerkte chemicaliën. Water verversen is dus absoluut geen overbodige luxe.

2 Filter vervangen

Het is belangrijk dat je probeert iedere week de filtercartridge te reinigen. Na een tijdje is het namelijk niet meer mogelijk om dit te doen. De filter zit dan vol met vetten en oliën. Dat heeft natuurlijk invloed op de waterbalans. Het is dan tijd om het filter te vervangen. Bij een gemiddeld gebruik van de jacuzzi zul je ongeveer vier tot zes filters per jaar gebruiken. Dit hangt natuurlijk ook af van welk soort filter je koopt.

3 Leidingen reinigen

Meestal is dit iets waar je niet snel aan denkt, maar voor het schoonmaken van je jacuzzi is het ook nodig om de leidingen te reinigen. Je kunt dit het beste gelijktijdig met het vervangen van het water doen. Dat zijn meteen twee tips in één keer.

4 Pas op met verzorgingsproducten en zwemkleding

De laatste tip om een jacuzzi te reinigen van Elite Wellness is op te letten bij verzorgingsproducten en zwemkleding. Voordat je in de jacuzzi gaat, kun je beter eerst even onder de douche gaan. Waarschijnlijk gebruik jij ook wel iets van haarlak, gel, een bodylotion of make-up. Al deze producten kunnen ervoor zorgen dat de waterbalans aangetast wordt. Ook zwemkleding is funest voor een jacuzzi. Spoel deze eerst goed uit, zo neem je niet ongemerkt resten wasmiddel of wasverzachter mee de jacuzzi in.

Met deze tips is het onderhoud voor jou een stuk overzichtelijker. Maak er een gewoonte van om ze geregeld uit te voeren. Hierdoor kun jij weer optimaal ontspannen in een frisse en schone jacuzzi.