Vraag je je ook wel eens af welke zomerplanten, voor een groot aanbod kun je terecht bij Kwekerij de Groot, perfect zijn voor in de tuin? Of heb je plannen om je tuin qua planten helemaal klaar te maken voor het komende zomerseizoen? Dan kun je vast wel wat inspiratie en ideeën gebruiken. In dit blog lees je wat de 5 meest geschikte planten zijn die je bij Kwekerij de Groot kunt kopen om goed de zomer door te komen. Doe er je voordeel mee en geniet deze zomer ook van een prachtige, fleurige tuin met de mooiste planten en bloemen die op dit moment beschikbaar zijn!

1. Begonia’s: kleurrijk en sterk

Een van de fraaiste en sterkte soorten zomerplanten van Kwekerij de Groot is de begonia. Begonia’s zijn sterke planten die goed tegen hogere temperaturen kunnen. Verder is een van de grootste voordelen van begonia’s dat ze zorgen voor veel kleur en sfeer in je tuin. Begonia’s kunnen prima tegen droge en warme situaties, maar floreren nog beter als ze geplant zijn in een mineraalrijke en goed bemeste bodem die goed vochtig gehouden wordt.

2. Vlijtige liesjes: sfeervol en gezellig

Schitterende zomerbloeiers zijn zonder twijfel ook Vlijtige liesjes. Deze kleurrijke planten kunnen ongeveer dertig cm. hoog worden, doorstaan de zomer zonder veel moeite en bieden je tijdens de warmste maanden van het jaar de garantie op een fleurige en vrolijke tuin!

3. Torensia’s: prachtbloemen met dubbele lipjes

Een prachtige zomerplant die hoe dan ook een plek in de top 5 zomerplanten verdient, is de torensia. Torensia’s vallen op door hun felle, fraaie kleuren en doordat ze als het ware twee lipjes hebben. Heb je eenmaal een torensia gezien, dan ben je waarschijnlijk op slag verliefd op deze sterke en fraai ogende zomerplant. Een aanrader dus als je op zoek bent naar een plant die je tuin echt meerwaarde geeft en er fleurig uit laat zien!

4. Fuchsia’s: opnieuw populair

Nog niet zo heel lang geleden stonden fuchsia’s bekend als een beetje een verouderd soort zomerplant. Inmiddels niet meer! Fuchsia’s zijn sinds kort weer enorm populair, omdat ze er super sfeervol uitzien en de hele zomer door mooi blijven!

5. Lobelia’s: veel kleurenvariatie

Lobelia’s zijn prachtig, omdat er allerlei kleurvarianten van zijn, zoals witte, roze, lichtblauwe of donkerblauwe soorten. Ze zijn ook heel fraai in combinatie met geraniums. Een prima zomerplant dus!