Het is weer lente. De vogels beginnen te zingen en het wordt weer langer licht. Ook de temperaturen nemen weer toe. Oftewel de perfecte tijd om je tuin eens aan te pakken. Want zeg nou zelf wat is er lekkerder dan te zonnen of te barbecueën in je helemaal vernieuwde en nette tuin. Wil jij dit ook? Dan is het tijd om in actie te komen. Ik geef je alvast een aantal tips en tricks die jij kunt gebruiken om jouw tuin weer helemaal een nieuwe look te geven. Met een paar kleine ingrepen kun je al heel veel bereiken. Ben je benieuwd wat je kunt doen? Lees dan gauw verder.

Haal het onkruid weg

In de koude maanden van het jaar ben je vast niet bezig geweest met de tuin. Niet heel gek omdat je natuurlijk niet gaat buiten zitten wanneer het vriest. Het onkruid houdt helaas geen rekening met deze temperaturen en groeit rustig door. Het grote nadeel van onkruid is dat het lelijk is. Daarnaast beïnvloedt het de groei van andere planten en bloemen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Ga daarom wanneer het weer het toelaat naar buiten en trek het onkruid tussen de planten weg. Onkruid groeit helaas ook tussen de tegels. Dit is op meerdere manieren op te lossen. Je kunt het eruit trekken, maar het is ook mogelijk om met azijn te gaan sproeien. Hierdoor vergaat het onkruid. Dit is minder intensief dan het eruit trekken. Verder is het ook mogelijk om met de hogedrukspuit het onkruid weg te spuiten. 

Het gras onderhouden

Tegenwoordig zijn er veel tuinen Nederland die volledig uit stenen bestaan. Dit is jammer aangezien een groene tuin een positieve invloed heeft op je gemoedstoestand. Gelukkig zijn er ook tuinen in Nederland die wel een gazon hebben. Het gras groeit ook in de eerste maanden van het jaar. Daarom is het dus aan te bevelen om zodra je weer bezig kunt met de tuin om het gras te gaan maaien. Nadat je het hebt gemaaid is het slim om het gazon te bemesten. Je geeft hiermee namelijk extra voedingsstoffen aan het gazon. Door de winter kunnen er beschadigingen aan het gazon zijn ontstaan. Door de vrieskou is het mogelijk dat er kapotte plekken in het gras zijn ontstaan. Dit kan worden opgelost door graszoden te planten. Wanneer het gras echt in slechte staat is, moet het gras worden verwijderd en opnieuw worden geplant.