Het is natuurlijk geen geheim dat een houtenhuizen & vakantiehuizen vaak iets kleiner zijn als normale woonhuizen. Het is hierom belangrijk om rekening te houden met bepaalde factoren om uw huis zo net iets groter te laten lijken. Daardoor krijgt u een iets ruimer gevoel en niet zo benauwd en opgekropt gevoel. U kunt lekker zitten met uw vrienden en familie, veel ruimte gaat verloren aan een slechte inrichting. Het gaat dan vooral door een slechte inrichting van opslag, zoals kastjes en laatjes.

Verborgen opslag

Het komt vaak voor dat mensen die een houten huis kopen vaak teveel opslag kwijt willen en dit op onhandige plekken in huis neerzetten. Denk aan 1 of 2 extra kasten of extra tafeltjes. Nu kunnen wij u het geheim vertellen van veel opslag in weinig ruimte. Werk de kasten mooi weg in een muur of dode hoek. Hierdoor kunt u vaak net wat meer spullen kwijt zonder dat u extra ruimte in beslag neemt. Deze doden hoeken zijn vaak onder een trap of bij de keuken. Deze plekken worden vaak niet gebruikt en dus ideaal om een kast van te maken.

Meubel keuze

Veel mensen kiezen vaak grotere meubels, deze zijn vaak dicht en massief. Hierdoor oogt het snel heel vol en raakt u snel ruimte kwijt. Lichte en dunne meubels zijn hier de perfecte oplossing voor. Door meubels te kopen die niet massief maar open zijn behoud u uw ruimte en heeft u toch dat extra stoeltje of bijzet tafeltje. U verliest geen ruimte als u deze meubels gebruikt omdat u er nog steeds dingen onder kan plaatsen als opslag of u kunt het open laten om het gevoel van ruimte te creëren. Als u de verkeerde meubels koopt voelt het snel benauwd en opgekropt in huis. Gebruikt u de lichtere meubels behoud u ruimte en voelt het heel vrij en open in huis. Hierdoor voelt u zich zonder dat u het door heeft gelijk een stuk beter. Uw eigen ruime plekje om samen met vrienden en familie te zitten of een vakantie te vieren.

Inrichting

Veel van onze klanten komen naar ons toe voor advies over hoe ze het beste hun huis kunnen inrichtten waarop ons antwoord altijd is: “houd het klein”. De grootste fout die mensen maken is teveel meubels kwijt willen. Als u een lijstje maakt van alles dat u graag in huis heeft en daarna de dingen weg streept die niet cruciaal zijn merkt u al snel dat er veel ruimte te winnen valt op overbodige meubels. Kijk dus goed wat u nodig hebt en waar u ruimte voor hebt. Door een klein interieur te hebben voelt uw huis gelijk een stuk groter aan omdat je gelijk de hele ruimte ziet. Zo heeft u toch alles dat u nodig heeft en de ruimte om erin te bewegen. Door een open inrichting te creëren maak je veel ruimte. En fop je eigenlijk je eigen ogen door het ruimtelijk te laten ogen ondanks dat u weet dat het een wat kleinere ruimte is.